Speciaal apparaat breekt nek van 1600 ganzen - GelreNieuws        

Speciaal apparaat breekt nek van 1600 ganzen

Geplaatst op 28 mei 2015, om 10:54 uur

ARNHEM – Van ruim 1600 ganzen in zeven Gelderse natuurgebieden wordt met een speciaal ontwikkeld apparaat van het bedrijf V&T Faunabeheer de nek gebroken.

Het bedrijf is daarvoor ingehuurd door de Faunabeheereenheid Gelderland. Het moet ervoor zorgen dat de hoeveelheid ganzen in Gelderland gaat dalen. Het apparaat is nog door niemand nog van de Faunabeheereenheid in werking gezien. Het bedrijf zelf wil geen toelichting verstrekken, meldt De Gelderlander.

Het is een apparaat dat werkt met blokken. Een gans wordt vervolgens met zijn nek tussen de blokken gelegd, waarna de nekt breekt. “De dood treedt onmiddellijk in. Zo is het apparaat  althans beschreven.

Het apparaat gaat worden ingezet op 7 uiterwaarden. Ganzen worden bijeengedreven naar het apparaat. Omdat het om grote groepen vogels gaat, gaat het doden sneller dan met het geweer.

In totaal betaalt de Provincie Gelderland 22.000 euro voor het doden van de ruim 1600 ganzen. Alleen al in Gelderland moeten dit jaar 37.000 ganzen gedood worden.

Wat vindt u ervan? Laat het weten in een reactie onder het bericht.