Zweefvliegcentrum Terlet volop in bedrijf

Geplaatst op 2 mei 2015, om 22:18 uur

foto: Charles MollTERLET- Zweefvliegcentrum Terlet maakt een nieuwe start en zaterdag was er een wedstrijd met veel deelnemers.

Door Charles Moll

De vorst was zaterdagmorgen maar net verdwenen en de zonnestralen schenen sprankelend op de witte zweefvliegtuigen. Deelnemers uit het hele land en zelfs uit het buitenland waren aanwezig voor een grote wedstrijd, georganiseerd door de Gelderse Zweegvliegclub. De omstandigheden waren uitstekend en bij de briefing zat de sfeer er gelijk al goed in. De opdracht voor de open klasse was maar liefst 508,2km met 4 keerpunten.

Er werd gestart met de liermethode en de sleepmethode. De deelnemers waren uren onderweg en konden genieten van een prachtig uitzicht en een prima thermiek. Na afloop konden de deelnemers genieten van een welverdiende barbecue in de Thermiekbel, de horeca van Terlet met een nieuwe uitbater Sander Terpstra.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Sander is sinds 1 mei de nieuwe eigenaar en tegenover GelreNieuws vertelt hij enthousiast over zijn restaurant. Een fantastische plek met een fraai uitzicht op de bossen en de vliegtuigen. Het is gedurende de zomermaanden iedere dag geopend vanaf 8 uur ’s morgens. Een prima kaart met voor elk wat wils. Op het terrras kan men heerlijk in de zon zitten en genieten van de opstijgende en landende vliegtuigen.

Zelf een keer meevliegen? Dat kan. Op de site www.flightdeckbc.nl staat alle informatie en bij de receptie kan men ook een vlucht boeken. Wel minimaal 1 dag van tevoren, want de vluchten moeten ingepland worden. En best betaalbaar want vanaf 50 euro heb je een kennismakingsvlucht met een lierstart en ontvang je een doopvlucht certificaat. Aukje Engel staat je graag te woord.

Lid worden van de Gelderse Zweefvliegclub kan ook. Alle info staat op de site www.gezc.org en deze sport is best betaalbaar, zo vertelt de voorzitter Marion Rozema aan GelreNieuws. Het is de grootste vereniging van Nederland maar eigenlijk één grote familie die alle klussen gezamenlijk doen als vrijwilliger.