Nep-agent slaat toe op de Nieuwgraaf in Duiven

Geplaatst op 2 mei 2015, om 20:42 uur

politiestDUIVEN – Donderdagavond heeft een nepagent toegeslagen op de Nieuwgraaf in Duiven. Hij had een automobilist staande gehouden omdat die zou spookrijden.

Door Roland Heitink
Dat laat een betrouwbare bron weten aan GelreNieuws. De nepagent had een automobilist staande gehouden die net bij het Makro tankstation had getankt. Hij had een blauw lamp op zijn voorruit gemaakt en die gebruikt. Bij het aanspreken van de automobilist, die het verhaal bekend heeft gemaakt aan onze redactie, zou de  ‘agent’ met een Marokkaans uiterlijk  hebben gezegd dat die aan het spookrijden was even daarvoor. De automobilist kreeg te horen dat die een boete kreeg van 240 euro en dat deze direct contant betaald moest worden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De automobilist vertrouwde de situatie niet en de nep agent is op de vlucht gegaan. De automobilist heeft vervolgens de politie ingeschakeld, maar er was geen spoor meer van hem te bekennen. Jammer genoeg had hij het kenteken niet genoteerd van de nep-agent.

De politiewoordvoerder van Oost-Nederland laat in een reactie weten dat een Nederlandse automobilist nooit direct contant moet betalen, maar een bankgiro thuis gestuurd krijgt. Mensen die twijfelen of het wel echte agent of agenten zijn wordt dringend verzocht direct het alarmnummer 1-1-2 te bellen en het kenteken -indien van toepassing- te noteren en door te geven aan de telefonist van de alarmcentrale.