Woningen in Zevenaar ontruimd na vondst explosieven en vuurwerk - GelreNieuws        

Woningen in Zevenaar ontruimd na vondst explosieven en vuurwerk

Geplaatst op 2 mei 2015, om 15:49 uur

foto: Hidde-Jan van BeekZEVENAAR – 24 woningen en de supermarkt de Spar en de snackbar aan de Spaansmaat en Boterhek in Zevenaar zijn ontruimd geweest vanwege de vondst van explosieven. De omgeving was afgezet met rood-wit lint door de politie.

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 2 mei de 33-jarige bewoner aangehouden op verdenking van diefstal. Omdat de man zich niet kon legitimeren zijn de agenten meegelopen naar de woning. In de woning troffen zij vuurwerk aan. Aangezien er ook verdenkingen zijn van betrokkenheid bij een aantal brandstichtingen in Zevenaar heeft er zaterdag 2 mei een doorzoeking van de woning plaatsgevonden.

Afgelopen maanden werd er brand gesticht in onder andere woningen, containers en een schuurtje in Zevenaar. De betrokkenheid van de verdachte wordt onderzocht. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft onderzoek gedaan naar de explosieven en deze onschadelijk gemaakt. Hiervoor moesten de woningen en bedrijfspanden worden ontruimd. De bewoners werden opgevangen in het nabijgelegen ziekenhuis.

Rond 18.00 uur konden de bewoners weer terugkeren naar hun woningen. Het onderzoek in en rond de woning is nog niet afgerond, maar het gevaar is geweken. De verdachte zit nog vast en het onderzoek wordt voortgezet.