3 jaar minder cel voor wurgmoord Zevenaar - GelreNieuws        

3 jaar minder cel voor wurgmoord Zevenaar

Geplaatst op 30 april 2015, om 16:42 uur

ZEVENAAR – De 34-jarige man uit Zevenaar die zijn ex-vriendin wurgde heeft in hoger beroep donderdag een lagere celstraf opgelegd.

De wurgmoord vond 23 juli 2013 plaats. De 34-jarige man uit het Duitse Elten heeft toegegeven dat hij zijn ex-vriendin heeft omgebracht, maar hij zegt dat de vrouw hem aanviel met een mes nadat hij midden in de nacht door het raam was geklommen om zijn spullen op te halen.

De rechtbank gelooft hem niet. Tijdens de anderhalf uur dat hij in de kamer zat zou de man drie keer de keel van de vrouw dicht hebben geknepen. Bovendien had de man voorbereidingen getroffen, de man had namelijk gekeken op Facebook om te kijken of het zoontje van de vrouw thuis was.  Dit had hij echter fout, het 7-jarig zoontje vond zijn dode moeder de volgende ochtend in een plas bloed op haar slaapkamer. Het zoontje belde zelf 112 en deed de deur open voor de hulpverleners.

De man was boos, bedreigde de ex, hing haar kat op en zei vooraf tegen mensen ’dat hij haar kapot zou maken’ voordat hij de woning insloop en haar doodde. Maar dat bewijst nog geen moordplan, vindt het hof. De man is door stoornissen verminderd toerekeningsvatbaar.

De man moet nu naast zijn TBS 7 jaar zitten in plaats van 10 jaar.

Zie ook:

–  Dode vrouw in woning Zevenaar gevonden
–  Man vast voor dode vrouw Zevenaar
–  Tweede man opgepakt voor moordzaak
–  Verdachte moordzaak Zevenaar uitgeleverd
–  Verdachte bekent doden van Zevenaarse
Man verdacht van ombrengen ex
– Eis: 10 jaar cel en tbs voor wurgmoordenaar