Jongemannen en meisje gearresteerd voor bestelen man Doorwerth (90) - GelreNieuws        

Jongemannen en meisje gearresteerd voor bestelen man Doorwerth (90)

Geplaatst op 2 juni 2015, om 19:35 uur

foto: Roland HeitinkDOORWERTH – De politie heeft op dinsdag drie verdachten aangehouden die vermoedelijk betrokken waren bij een diefstal in Doorwerth. Een 90-jarige inwoner van het dorp werd op 28 april op geraffineerde wijze bestolen.

De man wandelde over straat toen hij geduwd werd. Door de duw viel de man op de grond. Kort daarna kwamen er twee mannen en vrouw op hem af die hulp aanboden. De man voelde dat de vrouw rond zijn hals voelde, en zei dat hij het niet prettig vond.

Toen de man even later richting huis liep werd hij opnieuw benaderd door het stel. Ze vertelden dat ze de politie hadden gebeld en vroegen of ze naar de wc mochten. Het slachtoffer gaf toestemming, en het trio bleef even bij de man. Even later vertrokken ze zonder dat de politie was verschenen. Enkele dagen later merkte de man pas dat zijn portemonnee uit huis was verdwenen. Langzaam werd hem duidelijk dat de mensen die hem ‘geholpen’ hadden hem ook geduwd hadden. De politie heeft daarna onderzoek gedaan. Zo zijn er kort na het voorval meerdere getuigen gehoord. Dankzij het onderzoek kwam er een duidelijk signalement naar voren. De verdachten werden herkend waarna ze aangehouden konden worden.

De verdachten zijn een 20-jarige man en een 16-jarige jongen uit Doorwerth. Een meisje van 17 uit Arnhem is als derde verdachte aangehouden. De politie onderzoekt wat hun rol precies is geweest