Politie juicht dashcam toe: Waarom? Hierom! - GelreNieuws        

Politie juicht dashcam toe: Waarom? Hierom!

Geplaatst op 9 juni 2015, om 09:26 uur

`plaatje2ARNHEM – De politie en justitie moedigen automobilisten aan een dashcam aan te schaffen. Zo werd er dinsdagochtend een verkeersaso in Arnhem op beeld vastgelegd.

Opnamen die gebruikers maken worden steeds vaker als juridisch wapen ingezet tegen verkeershufters. En laat een verkeershufter nou net op beeld staan op de dashcam van een fotograaf van GelreNieuws. Nog geen week geleden hebben wij een dashcam Ambarella A7-LA70 BL980C  geïnstalleerd op een auto van een fotograaf. Op de beelden is te zien dat een verkeersaso op de IJssellaan in Arnhem een blauwe auto rechts inhaalt en op het  laatste moment toch beslist dat die linksaf de Laan van Presikhaaf in gaat. De bestuurder van de Volkswagen gaat net voor de blauwe auto ineens naar links. Dankzij de oplettendheid van de bestuurder van de blauwe auto is een ongeval voorkomen.

De populariteit van de cameraatjes stijgt explosief. Op dit moment rijden in ons land al een kleine 100.000 auto’s met een dashcam rond, een verdriedubbeling in vergelijking met vorig jaar.