Straatrover belt zelf de politie

Geplaatst op 28 juni 2015, om 13:08 uur

PolitieagentARNHEM – In de nacht van zaterdag op zondag 28 juni heeft de politie drie jongemannen aangehouden na een straatroof. De drie werden aangehouden in de Varkensstraat in Arnhem.

Rond 4.30 werden agenten aangesproken door een 23-jarige man uit Arnhem die vertelde dat hij hardhandig beroofd was bij het Gele Rijdersplein. De man had een hoofdwond en was van zijn portemonnee bestolen. Een getuige had meldde zich ook, deze man had alles zien gebeuren en had ook een telefoon opgeraapt op de plek van de beroving.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De telefoon bleek vermoedelijk van de verdachten te zijn. Terwijl agenten via camerabeelden het signalement van de verdachten natrokken, werden ze gebeld op de gevonden telefoon. Een van de verdachten belde en wilde zijn telefoon terug. De agenten maakten een afspraak bij een cafe.

Daar zagen ze de drie verdachten staan, aan de hand van het signalement konden de agenten de mannen herkennen. De drie zijn aangehouden, het gaat om drie 18-jarige mannen uit Elst. De politie doet nu verder onderzoek.