Automobilist rijdt in op agenten in Arnhem - GelreNieuws.nl

Automobilist rijdt in op agenten in Arnhem

Geplaatst op 11 juli 2015, om 13:52 uur

foto Nicolaas KerkmeijerARNHEM – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een automobilist op het Roermondsplein geprobeerd twee agenten die daar op de fiets surveilleerden, aan te rijden. De automobilist is later in Duiven aangehouden.

Surveillerende agenten zagen op het Roermondsplein, bij de kruising met de Weerdjesstraat dat een auto tegen het verkeer in reed. De auto stopte voor het verkeerslicht. Terwijl de auto stil stond reden de agenten in de richting van de auto om de bestuurder aan te spreken en een bekeuring te geven. Toen de agenten op hun fiets de auto tot op 20 meter genaderd waren, reed de automobilist met hoge snelheid in hun richting. De politiemensen moesten van hun fiets af springen om niet door de auto geschept te worden. Wel werd één van de dienstfietsen door de auto geraakt.
Via de portofoon werd het kenteken van de auto aan alle eenheden doorgegeven.

Aanhouding
Korte tijd later werd de auto gezien op de Oostsingel in Duiven. Nadat de bestuurder een stopteken was gegeven, stopte de bestuurder op de Vergertlaan in Duiven. Deze bestuurder, een 21-jarige Amsterdammer, is direct aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

Omdat er rekening mee werd gehouden dat bestuurder en bijrijder van plaats waren gewisseld, is de bijrijder, een 26-jarige man uit Zevenaar, ook aangehouden. Hij bleek een wikkel met vermoedelijk cocaïne bij zich te hebben. Beide mannen zijn voor verhoor ingesloten. De auto is in beslag genomen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com