Café Mixed in Arnhem gesloten na drugsactie van politie

Geplaatst op 12 juli 2015, om 14:27 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkARNHEM – De politie is in de nacht van zaterdag op zondag een actie begonnen in een horecapand aan de Varkensstraat. Daarbij zijn 3 arrestaties verricht en werden een groot aantal wikkels verdovende middelen aangetroffen.

De politie besloot in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de burgemeester tot de actie nadat er informatie was binnengekomen over handel in (hard)drugs vanuit het café. Bovendien werd de politie vaker geconfronteerd met incidenten waarbij bezoekers van de zaak betrokken waren die veelal onder invloed bleken van alcohol en drugs.

Aanhoudingen
Gedurende de actie werd de zaak met schermen afgezet en werden alle bezoekers onderzocht op bezit van (hard)drugs. Een 34-jarige Arnhemmer werd aangehouden op verdenking van drugshandel. Hij was in het bezit van 10 wikkels verdovende middelen. Ook werden er zoekacties verricht op een tweetal adressen elders in Arnhem. Dit betrof de verblijfsadressen van de 34-jarige Arnhemmer. Op beide adressen werd een handelsvoorraad verdovende middelen gevonden.

In het pand aan de Varkensstraat werd ook een 28-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden. Zij was in het bezit van 4 wikkels vermoedelijk cocaïne. Een 35-jarige Arnhemmer bleek in het bezit van een mes. Hij is aangehouden voor verboden wapenbezit. Nadat iedereen het pand had verlaten, werden nog 25 wikkels met verdovende middelen aangetroffen.

Inzet bij de actie
Onder leiding van een Officier van Justitie werden 50 agenten van diverse diensten ingezet zoals een arrestatieteam, Openbare Orde Team (OOT) en een speurhond voor verdovende middelen. Ook de gemeente participeerde bij de actie.

Zaak gesloten
Op grond van hetgeen is aangetroffen heeft de burgemeester besloten de horecagelegenheid te sluiten, in afwachting van de resultaten van het onderzoek.