Man aangehouden voor het doen van valse meldingen

Geplaatst op 27 juli 2015, om 15:33 uur

112ARNHEM – De politie heeft een 45-jarige man uit Amsterdam aangehouden die zondagmiddag twee valse meldingen aan de hulpdiensten heeft gedaan.

Zondagmiddag kregen de hulpdiensten een bericht dat op de Tulpstraat in Arnhem iemand van de trap was gevallen en gereanimeerd werd. Naar aanleiding van die melding rukten hulpdiensten, inclusief de traumaheli, uit. Op het aangegeven adres deed niemand open dus werd de voordeur open gebroken om de hulpverlening mogelijk te maken. Er bleek toen op dat adres niets aan de hand te zijn. Korte tijd later kwam een melding binnen van een uitslaande brand in en woning met rieten kap aan de Oosterdorpstraat in Hoevelaken. De brandweer rukte met groot materieel uit. Ook hier bleek niets aan de hand te zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het bleek dat beide incidenten door de zelfde persoon waren gemeld. Het bleek te gaan om een 45-jarige Amsterdammer. Hij kon in zijn woning in Amsterdam worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau in Arnhem. Hij bleek zeer verward te zijn. Daarom is de man overgedragen aan de hulpverlening.