Weer ernstig ongeval langs het Apeldoorns kanaal

Geplaatst op 17 juli 2015, om 10:00 uur

foto: Roland HeitinkLIEREN – Op Kanaal-Zuid in Lieren heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een zwaar ongeluk plaatsgevonden. Laatste tijden zijn er al vaker ernstige ongevallen langs het Apeldoorns Kanaal.

Het eenzijdig ongeval gebeurde iets voor 2.00 uur. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder van de Poolse auto de macht over stuur kwijt en ramde een boom. De hulpdiensten waren groots uitgerukt omdat er een persoon te water zou zijn geraakt. Ter plaatse bleek dit niet het geval te zijn. Het slachtoffer is met zware verwondingen aan het rechterbeen overgebracht naar het ziekenhuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Volgens politie ter plekke mag er van geluk spreken dat er geen bijrijder in de auto aanwezig was, anders had diegene het hoogstwaarschijnlijk niet meer na kunnen vertellen. De boom stond letterlijk in de auto.

Laatste tijden zijn er al vaker ernstige ongevallen langs het Apeldoorns Kanaal:
– Op 25 april overleed een 20-jarige jongeman uit Dieren na een ongeval langs het kanaal bij Eerbeek. Nabestaanden hebben een monumentje daar opgericht en er worden staand nieuwe bloemen neergelegd.

– Op 23 mei overleed er een 30-jarige man uit Loenen na een ongeluk bij het Apeldoorns Kanaal ter hoogte van Lieren.

– Op 14 juli, drie dagen geleden, was het nog raak. Toen overleed er een 27-jarige man uit Apeldoorn.