Alcoholmobilisten gepakt in Velp en Duiven

Geplaatst op 14 augustus 2015, om 12:58 uur

foto: Persbureau HeitinkVELP/DUIVEN– De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 40-jarige Ier aangehouden. De man werd betrapt op het rijden onder invloed tijdens een kleine alcoholcontrole op de Mauritsstraat in Velp.

De man uit Ierland moest blazen en daarbij werd al snel duidelijk dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid op had. Op bureau blies hij 1230 ug/l. Via een rechtshulpverzoek zal gekeken worden of zijn Ierse rijbewijs kan worden ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod opgelegd voor 12 uur.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In Duiven werd een 32-jarige man uit Herwen betrapt op het rijden onder invloed op de Oostsingel in Zevenaar. De man was even daarvoor bij de Mac slapend in zijn auto aangetroffen. Toen de collega’s hem wakker maakten bleek hij aardig dronken. Omdat hij niet actief reed kreeg hij alleen een rijverbod opgelegd van 8 uur. De man dacht daar duidelijk anders over en besloot toch te gaan rijden. Na zijn aanhouding mocht hij op het politiebureau op het ademanalyseapparaat blazen. 535 ug/l was de uitslag. De man vertelde het normaal te vinden dat als hij uitging altijd gewoon drinkt en dan naar huis rijdt. De agenten maakten proces-verbaal op.