Man rijdt in op verkeersregelaar in Brummen

Geplaatst op 13 augustus 2015, om 20:36 uur

foto: Persbureau HeitinkBRUMMEN – De politie heeft woensdag een 58-jarige man uit Ruurlo aangehouden die ervan verdacht wordt opzettelijk tegen de benen van een verkeersregelaar te zijn aangereden. Het voorval vond op 8 augustus plaats op de L.R. Beijnenlaan in Brummen.

De verkeersregelaar, een 67-jarige man uit Brummen, stond bij een wegafsluiting in verband met een paardrijwedstrijd. De man uit Ruurlo wilde de afzetting toch passeren en weigerde om te keren en om te rijden. Hij zou drie keer opzettelijk tegen de benen van de verkeersregelaar zijn aangereden, die voor zijn auto bleef staan. Ook zou hij zich verbaal heel agressief hebben gedragen. Een getuige die het voorval zag gebeuren parkeerde haar auto dusdanig dat de man uit Ruurlo de weg versperd werd, waarop hij omkeerde en wegreed.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie stelde een onderzoek in en wist, mede dankzij foto’s gemaakt door getuigen, te achterhalen wie de bestuurder van het voertuig was. De 58-jarige man is op het politiebureau aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens poging tot zware mishandeling en bedreiging.