Internationale brandweerwedstrijden in Zevenaar groot succes

Geplaatst op 27 september 2015, om 00:57 uur

foto: Roland Heitink/ Persbureau HeitinkZEVENAAR – De 30e internationale brandweerwedstrijden zijn zaterdag gehouden bij een bedrijfspand aan de Ampèrestraat in Zevenaar. De wedstrijden waren een groot succes. In totaal waren er drie banen.

Bij de brandweerwedstrijden, die rond 9.00 uur begonnen, deden korpsen uit Gelderland-midden en Duitsland mee.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Scenario baan 1 & 2:
Op de 1e verdieping zijn in de voormalige kantoren mensen aan het verbouwen. Hierbij breekt brand uit. In paniek wil één van de mensen snel weg en valt van de trap. De andere doet een bluspoging en raakt daarbij bedwelmt. De persoon die gevallen is ligt onder aan de trap met een beenbreuk. Deze persoon kon aangeven dat er nog 1 (of meer) mensen in het pand zijn. Op de begane grond is er een hele kleine doorslag tegen het plafond.

Het betrof een pand waar vele landbouwmachines zijn opgeslagen en er een inpandig kantoor en sanitaire ruimte is. Dat gedeelte bestaat uit 2 bouwlagen. De melding komt van een voorbijganger, die ziet rook uit het pand komen.

Scenario Duitse baan:
Op de begane grond van een inpandig kantoor met sanitaire ruimte is men aan het verbouwen. Dit kantoor is inpandig in een loods. Hierbij breekt brand uit. Werknemer van Kamps de Wild (weet niets van de verbouwing) belt de brandweer, hij rent in paniek naar buiten en wacht de brandweer op. Wanneer de brandweer tp komt, dan loopt hij naar binnen om de brandweer mee naar binnen te lokken. Deze persoon kan aangeven dat er nog mensen in het pand zijn.Op de begane grond is er een hele kleine doorslag tegen het plafond.

Het betreft een pand waar vele landbouwmachines zijn opgeslagen. Er is een inpandig kantoor met sanitaire ruimte is. Dat gedeelte bestaat uit 1 bouwlaag. De melding komt van een voorbijganger, die ziet rook uit het pand komen.

Zie ook: Brandweer Dieren wint brandweerwedstrijd Zevenaar: Berry, deze prijs is voor jou!

Duitse baan: 1. Hassum 2. Uedem 3. Kranenburg 4. Rindern 5. Reigswalde 6. Emmerich 7. Goch 8. Vrasselt 9. Elten

Nederlandse baan 1: 1. Otterlo 2. Wageningen 3. Ede-centrum 4. Velp 5. Barneveld 6. Zetten 7. Nijkerk 8. Huissen

Nederlandse baan 2: 1. Dieren 2. Rheden 3. Didam 4. Ede-stadspoort 5. Kootwijkerbroek 6. Voorthuizen