Man (24) aangehouden voor mishandeling in Zutphen

Geplaatst op 6 oktober 2015, om 15:50 uur

politie1ZUTPHEN– In de nacht van zaterdag en zondag 4 oktober is een 24-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 20-jarige plaatsgenoot. De 20-jarige man zou door meerdere personen zijn geschopt en geslagen. De politie onderzoekt het voorval en is op zoek naar getuigen.

De mishandeling heeft plaatsgevonden bij een horecagelegenheid aan de Zaadmarkt in Zutphen, rond 03.40 uur. Aanleiding zou zijn dat er op deze locatie een meisje lastig gevallen werd. Daarover ontstond een woordenwisseling, waarna de 20-jarige man belaagd zou zijn door meerdere mannen. Hierbij is de man veelvuldig geschopt en geslagen. Hij hield onder andere meerdere kapotte tanden over aan de mishandeling.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie werd gealarmeerd en heeft de 24-jarige man in een nabijgelegen horecagelegenheid aangehouden. Het onderzoek naar de andere betrokkenen en verdachten loopt nog.

Contact met meisje gezocht
De politie zoekt getuigen van dit voorval en zoekt in het bijzonder contact met het meisje die lastig gevallen zou zijn op de Zaadmarkt rond 03.30 uur. Het zou gaan om een blank meisje met een normaal postuur, ongeveer 1.55m lang, met blond halflang haar tot op de schouders.

Heeft u zelf iets gezien van dit voorval en/of weet u wie dit meisje is, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Collectief horecaverbod
De 24-jarige man heeft naar aanleiding van dit incident een collectief horecaverbod uitgereikt gekregen. Dit betekent dat de man een jaar lang in geen enkele horecagelegenheid in het centrum van Zutphen mag komen. Overtreding van een dergelijk verbod is een strafbaar feit. De politie zal overtreders dus altijd aanhouden en ook volgt dan een nog zwaardere sanctie, in de vorm van een gebiedsontzegging voor het horecagebied. Een persoon mag dan tussen bepaalde tijden niet in het aangegeven gebied komen, niet in de horeca, maar ook niet op straat.

Drie andere mannen kregen zaterdagnacht ook een horecaverbod uitgereikt. Dit naar aanleiding van een incident op de Beukerstraat rond 03.45 uur. De politie zag dat een 18-jarige man uit Zutphen ruzie aan het zoeken was met diverse voorbijgangers. Hierop ontstond een vechtpartij op straat, waarbij een andere 18-jarige Zutphenaar en een 23-jarige man uit Nijmegen anderen vuistslagen in het gezicht gaven. De drie mannen kregen alle drie een proces-verbaal voor vechten op straat en een collectief horecaverbod uitgereikt, ook voor de duur van een jaar.