Politie ontruimt hennepstekkerij Brummen met 12000 stekjes - GelreNieuws        

Politie ontruimt hennepstekkerij Brummen met 12000 stekjes

Geplaatst op 14 oktober 2015, om 16:43 uur

BRUMMEN – Na een tip heeft de politie dinsdag een hennepkwekerij en stekkerij in Brummen ontruimd. Een getuige meldde dat er een hennepgeur rond een bedrijfspand hing, waarop agenten naar binnen gingen.

Het gaat om een bedrijfspand aan de Hazenberg. In het pand ontdekten agenten 430 hennepplanten. In een andere ruimte werd de grote hennepstekkerij ontdekt; daar stonden bijna 12.000 hennepstekken. In het pand waren twee mannen aanwezig, ze zijn allebei aangehouden.

Bij het ontruimen van de kwekerij bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De verdachten zijn een 51-jarige Arnhemmer en een 66-jarige Duivenaar. Ze zitten vast, het onderzoek gaat nu verder.

Overlast en gevaar
De aanpak van hennepkwekerijen is belangrijk voor de politie omdat het vaak gepaard gaat met vormen van zware criminaliteit. Bovendien zorgen de kwekerijen voor overlast voor de omgeving, in woonwijken leveren ze zelfs brandgevaar op voor de buurt. Lees op deze speciale themapagina wat de politie verder doet om hennepteelt terug te dringen.