Cocaïne, wapens en ruim 1400 nitraten gevonden bij invallen - GelreNieuws        

Cocaïne, wapens en ruim 1400 nitraten gevonden bij invallen

Geplaatst op 17 november 2015, om 16:11 uur

politie_copyright-robindonderwinkelACHTERHOEK – Dinsdag heeft de politie in het kader van een uitgebreid onderzoek naar de handel in harddrugs in met name de Achterhoek vijf huiszoekingen gehouden en vijf verdachten aangehouden op verdenking van de handel in cocaïne.

In vijf woningen – vier in Eibergen en één in Haaksbergen – zijn zoekingen verricht. Hierbij zijn ondermeer goederen aangetroffen die gebruikt worden bij het verhandelen van drugs en een grote partij illegaal vuurwerk. Ook zijn twee auto’s in beslag genomen.

De vijf verdachten zijn vier mannen van 19, 25, 26 en 28 uit Eibergen en een 31-jarige man uit Haaksbergen.

Start onderzoek
Het onderzoek is opgestart naar aanleiding van meerdere tips over het dealen van harddrugs op straat en in de horeca. De politie stelde een onderzoek in en gaandeweg kwamen de vijf mannen als verdachte in beeld.

Zij bleken een behoorlijk ‘dealgebied’ te beslaan en worden ervan verdacht drugs te hebben verkocht in met name Eibergen en Neede, maar ook in Groenlo, Lichtenvoorde, Borculo, Haaksbergen en twee plaatsen in Twente (Hengelo en Enschede).

Aanhoudingen en zoekingen
De mannen zijn dinsdagochtend vroeg in diverse woningen aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Bij de zoekingen is een hoeveelheid cocaïne aangetroffen, spullen die gebruikt worden bij drugshandel (bv weegschaaltjes, gripzakjes, wikkels etc), een gasalarmpistool, een stroomstootwapen en een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk (ruim 1400 nitraten).

Ook werden in één woning goederen aangetroffen die gebruikt worden bij hennepteelt (lampen, koolstoffilters etc).

De vijf verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.