Opnieuw twee aanhoudingen rond brand Ulft

Geplaatst op 24 november 2015, om 15:11 uur

IMG-20150914-WA0005-600x400ULFT – Dinsdagochtend heeft de politie opnieuw verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting in Ulft in september. Het gaat om mannen van 25 en 29 jaar oud uit de gemeente Oude IJsselstreek. Op 10 november werd in deze zaak al een 21-jarige man uit Doetinchem aangehouden.

Dinsdagavond 3 november besteedde Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan de brand, die woedde in de nacht van zondag op maandag 14 september aan de Deken Nijkampstraat in Ulft. Een woning met aangrenzende bakkerij brandde volledig uit. De brand bleek te zijn aangestoken, vermoedelijk door twee brandstichters. De recherche ontving 11 tips na de uitzending en ook het rechercheonderzoek kwam na de uitzending in een stroomversnelling. De verdachten zijn dinsdagochtend vroeg thuis aangehouden. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.
De auto die vermoedelijk gebruikt is tijdens de brandstichting is al eerder aangetroffen en in beslag genomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Explosie
De eerste meldingen over de brand kwamen die nacht vlak na 02.40 uur binnen bij de hulpdiensten, nadat de bewoners van de getroffen woning en omwonenden wakker werden van een harde knal. Ook diverse voertuigen en woningen in de omgeving liepen schade op door de explosie en/of brand. Vier volwassenen en een kind die in de woning verbleven wisten het huis gelukkig wel op tijd te verlaten. Er raakte niemand gewond maar de schade en impact waren enorm, mede door het verlies van persoonlijke bezittingen van een pas overleden (klein)kind.