Duivense wethouder opent Dickens in de Liemers - GelreNieuws.nl

Duivense wethouder opent Dickens in de Liemers

Geplaatst op 12 december 2015, om 09:06 uur

Foto: Charles MollDUIVEN- Vrijdagavond opende de Duivense wethouder Sjef van Groningen Dickens in de Liemers met een kanonschot in de richting van Westervoort. De in authentieke kledij gestoken wethouder was niet bang voor de gevolgen maar stak wel zijn vingers in de oren voor de knal.

De wethouder bevond zich in het charmante gezelschap van Sylvia en Jolanda, twee van de organisatoren. Dit alles onder het toeziend oog van projectleider André Oudendag die verheugd was over de opkomst ondanks het zeer slechte weer en blij was met de inzet van zovelen die het evenement mogelijk maakten.

Dickens in de Liemers is een project van mensen met een verstandelijke beperking samen met tientallen vrijwilligers. Burgers en buitenlui in tientallen eigengemaakte kostuums heten u welkom op deze kerstmarkt. De lichtjes, lampjes en lantaarns zorgen voor een authentieke sfeer die je meeneemt naar het tijdperk van Charles Dickens.

Een ritje met de arrenslee voert je langs tientallen eigengemaakte kraampjes waar kooplui hun waren hebben uitgestald, langs een levende kerststal met Pipo de kameel, langs de gezellige feesttent en nog veel meer. Het geheel wordt opgeluisterd door vrolijke muzikanten en gezang.

Het evenement in het Horsterpark in Duiven is nog te bewonderen op zaterdag van 16 tot 22 uur en op zondag van 15 tot 20 uur. Vrijdagavond bezochten reeds honderden mensen in de stromende regen dit evenement dat zoveel mensen al maandenlang bij elkaar bracht.

Tekst en foto’s: Charles Moll

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com