Vijf aanhoudingen tijdens actie tegen drugsoverlast Arnhem - GelreNieuws        

Vijf aanhoudingen tijdens actie tegen drugsoverlast Arnhem

Geplaatst op 20 januari 2016, om 14:36 uur

politie_copyright-robindonderwinkelARNHEM – De politie in Arnhem hield op dinsdag op verschillende plekken in Arnhem vijf personen aan tijdens een actie om drugsoverlast tegen te gaan. Een 63-jarige man uit Arnhem werd aangehouden op verdenking van drugs dealen en drugsbezit.

Drie mannen en een vrouw in de leeftijd tussen 31 en 49 jaar uit Arnhem, Dieren en één zonder vaste woon of verblijfplaats werden aangehouden voor drugsbezit.

In 2015 startte de politie een onderzoek. Hieruit kwam na korte tijd de 63-jarige man naar voren. Het vermoeden dat hij al langere tijd in drugs handelde werd sterker, waarna werd besloten om de man onopvallend te volgen. Tijdens deze actie was zijn gedrag en dat van de andere vier anderen dermate verdacht, dat zij dinsdag kort na elkaar werden aangehouden. Dit gebeurde op verschillende plakken in Arnhem. De 63-jarige had meer dan 30 bolletjes drugs bij zich. De andere vier waren ook in het bezit van drugs.

Agenten doorzochten ook de woning van de vermoedelijke drugsdealer in Arnhem. Daar vonden zij een zak vol bolletjes drugs en materiaal dat wordt gebruikt om drugs te bewerken. De 63-jarige zit nog vast voor onderzoek. De vier anderen zijn in vrijheid gesteld. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.