Brandweer TOOM Award 2015 voor PI Arnhem Zuid - GelreNieuws.nl

Brandweer TOOM Award 2015 voor PI Arnhem Zuid

Geplaatst op 11 februari 2016, om 21:34 uur

foto: Jean-Marc RegelinkARNHEM – De Penitentiaire Inrichting Arnhem Zuid in Arnhem heeft donderdag de TOOM AWARD 2015 gekregen. Brandweer Gelderland-Midden reikte de prijs uit omdat de instelling zich het meest heeft ingezet om onechte en ongewenste brandmeldingen terug te dringen.

De PI Arnhem Zuid heeft naar voorbeeld van de voormalige Koepelgevangenis zich ingezet om de loze meldingen terug te dringen. De Koepel ontving vorig jaar de Toom Award 2014. Directeur Andre Aarentzen was zichtbaar blij, dat hij voor het tweede jaar op rij de Award kreeg: “We hebben gewicht gegeven aan brandveiligheid door onder meer een goede BHV organisatie, bijna iedereen bij ons is BHV´er en er zijn hele duidelijke lijnen, zoals opslag in de opslag en niet in de gangen.”

Naast de Award-uitreiking werd Ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede werd in het zonnetje gezet door de brandweer, omdat de instelling al jaren bijna geen automatische brandmeldingen heeft, ondanks de vele rookmelders in het ziekenhuis. Veiligheidsadviseur Coen Meijs was heel duidelijk over het resultaat: “We hebben er last van als het fout gaat. Als 150 mensen zitten te wachten voor een gesprek met een arts en er is loos alarm, dat wil je niet. De impact is enorm!”

De bijeenkomst werd door bijna 200 medewerkers en directeuren van instellingen en bedrijven bezocht. Er werd met de brandweer van gedachten gewisseld over onechte en ongewenste brandalarmeringen. In de regio Gelderland-Midden hebben 700 organisaties en instellingen een directe verbinding met de regionale alarmcentrale (RAC) als het gaat om een automatische brandmelding. In totaal ontvang de RAC 2191 meldingen en werd 1325 de brandweer gealarmeerd. De alarmcentrale vraagt bij een alarmering na of er daadwerkelijk iets aan de hand is. Van de 1325 alarmeringen is de brandweer 641 keer ter plaatse gekomen en trof ze 90 echte branden aan. Ten opzichte van 2014 is het aantal automatische brandmeldingen met ongeveer 4 % gedaald; ten opzichte van 2012 met circa 30 %. Bakken en braden is meestal de oorzaak van een alarm, gevolgd door stoom van douche en koken.

Eerder kregen Ziekenhuis Rijnstate (2012), Nederlandse Openluchtmuseum (2013) en PI De Koepel (2014) de TOOM AWARD voor hun inzet bij het terugdringen van loze brandmeldingen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com