Politie-achtervolging eindigt door lekke band in Huissen - GelreNieuws        

Politie-achtervolging eindigt door lekke band in Huissen

Geplaatst op 18 februari 2016, om 13:48 uur

Politieauto|Foto Errol EndeveldHUISSEN – Na een achtervolging heeft de politie woensdagnacht in Huissen een 29-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden. De man bleek bovendien vermoedelijk gestolen goederen bij zich te hebben.

Agenten zagen de man in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 04.05 uur passeren op de Karstraat in Bemmel en rijdend richting Huissen. Daarbij viel op dat de man bij het zien van de politie zijn hand voor zijn gezicht hield alsof hij niet herkend wilde worden. Reden voor de agenten om erachteraan te gaan en de man te laten stoppen voor een controle. De automobilist weigerde echter te stoppen en ging er in volle vaart vandoor.

Op de Veilingweg leek de man zich vast te rijden op een doodlopende weg. De man zag evenwel weg te komen. Uiteindelijk kwam de man tot stilstand op de Beukenstraat, nadat hij een lekke band had opgelopen en door een wegversperring niet verder kon. Een poging te voet verder te vluchten mislukte doordat agenten hem wisten te achterhalen. In de auto van de Rotterdammer werd allerlei gereedschap en machines aangetroffen waarvan vermoed wordt dat ze gestolen zijn. Vanwege het roekeloze rijgedrag is ook het rijbewijs van de man ingevorderd. De Rotterdammer zit voorlopig vast.