Definitief einde van V&D: voorbijgangers stoppen even als eerbetoon - GelreNieuws        

Definitief einde van V&D: voorbijgangers stoppen even als eerbetoon

Geplaatst op 16 februari 2016, om 16:58 uur

foto: Timo BoumanARNHEM – Een doorstart van V&D onder Coolcat-eigenaar Roland Kahn is mislukt. De 8000 medewerkers van V&D zijn hun baan kwijt. De keten heeft in onder andere Arnhem en Apeldoorn een filiaal staan.

In een persverklaring schrijven de curatoren:

“De curatoren van V&D en La Place laten weten dat het betrokkenen tot hun spijt niet is gelukt om tot een doorstart te komen voor de V&D-warenhuizen. De beoogde doorstart van V&D Group is daarmee beperkt gebleven tot de verkoop van de externe La Place-vestigingen aan Jumbo. Nu het helaas niet mogelijk is gebleken om de ‘puzzel’ tussen potentiële koper(s), verhuurders en financier(s) op te lossen, zal een zeer beperkte groep van V&D-medewerkers onder leiding van de curatoren de boedel in de komende weken ordentelijk afwikkelen.”

Ook in de Arnhemse vestiging is vanmiddag het personeel ingelicht over het definitieve faillissement van Vroom en Dreesmann. De mededeling werd in besloten kring in het filiaal gedaan. Na afloop kwam het personeel in kleine groepjes via de personeelsuitgang naar buiten, waar ze zich snel onder het winkelend publiek mengde.

Om vijf voor zes draaide een jonge blonde medewerker de deur onopvallend achter haar op slot. Om zes uur ging de verlichting van het pand automatisch uit.

Bij de hoofdingang speelde zich wisselende taferelen af. Van mensen die naar binnen wilde en met hun neus tegen de deur er pas achter kwamen dat deze op slot zat. Tot voorbijgangers ik voor de hoofdingang even stoppen uit wat leek een eerbetoon. Het was duidelijk zichtbaar dat mensen niet geheel onberoerd liet.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook