Twee doden en twee gewonden bij ernstig ongeval Doetinchem - GelreNieuws        

Twee doden en twee gewonden bij ernstig ongeval Doetinchem

Geplaatst op 20 februari 2016, om 02:38 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkDOETINCHEM –Bij een ernstig ongeval tussen twee personenauto’s vrijdag rond middernacht op de oprit van de snelweg A18 met de Europaweg zijn twee personen om het leven gekomen. Het gaat om de inzittenden van één van de betrokken auto’s, een echtpaar van 84 jaar uit Ulft. Hulpdiensten rukten massaal uit maar konden niets meer doen voor de beide slachtoffers.

Politie, brandweer, ambulance en ook een traumahelikopter kwamen zo snel mogelijk naar de plaats van het ongeval. Eén van de slachtoffers bleek al overleden, de ander is uit het voertuig gehaald en eerste hulp verleend in een ambulance. Dit mocht niet meer baten. Twee inzittenden van de andere betrokken auto, jongemannen van 18 en 20 jaar uit de gemeente Montferland, raakten licht gewond en zijn met een ambulance naar het Slingeland ziekenhuis overgebracht. Daar werden zij ter observatie opgenomen. Van de 18-jarige bestuurder heeft de politie een verklaring opgenomen.

Onderzoek naar toedracht
De politie heeft nader onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding. Specialisten van Verkeersongevallenanalyse deden technisch sporenonderzoek aan de betrokken auto’s en de weg. De 18-jarige automobilist reed vanuit de richting Braamt via de Europaweg naar het centrum van Doetinchem. De 84-jarige bestuurder wilde, komend vanuit de richting Doetinchem, de oprit van de A18 oprijden. De auto werd in de rechterflank geraakt, kwam in de berm terecht en vervolgens verderop tegen een aantal bomen tot stilstand.

Voor de hulpverlening en aansluitend het politieonderzoek was de weg deels afgesloten, waaronder ook de afrit van de A18. Rijkswaterstaat zorgde voor de nodige afzettingen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook