Brandweer Dieren 4 uur bezig met blussen brand spouwmuur

Geplaatst op 12 maart 2016, om 19:32 uur

brandweerslangen-logoDIEREN – Vrijdagochtend werd rond 11.15 uur de brandweer van Dieren gealarmeerd voor een OMS melding bij Intermezzo op de Harderwijkerweg. Ter plaatse bleek de gang op de eerste verdieping te zijn gevuld met lichte rook.
Bij verder onderzoek bleek dat er dakdekkers op het dak aan het werk waren. Deze dakdekkers hadden nog niets van de brand en en/of de rook gemerkt, alleen dat de brandweer ter plaatse kwam. Doordat de brandweer het niet vertrouwde is er een sleuf in de dakbedekking gemaakt. Mede hierdoor heeft de brandweer geconstateerd dat er een laag tempex in de spouwmuur aanwezig was. Deze tempex is door de werkzaamheden van de dakdekkers aan het smeulen gegaan.

Doordat tempex smeult, en deze in de spouwmuur zat, was het voor de brandweer een lastige klus om deze te blussen. Door gebruik te maken van water en schuim is de smeulende tempex gestikt en geblust. De dakdekkers hadden wel aan de veiligheidseisen voldaan, maar omdat de rook zich boven het verlaagde plafond kon verspreiden hebben deze niets kunnen waarnemen tijdens hun werkzaamheden. Omstreeks 15:30 ging de brandweer weer huiswaarts.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');