Mogelijk strafrechtelijk onderzoek naar incident met asbest

Geplaatst op 12 maart 2016, om 19:39 uur

FOTO: MELVIN CORNELISSENDIEREN – Er komt eventueel een strafrechtelijk onderzoek naar het onprofessioneel verwijderen van een lichtbak van de Coop. Hierdoor is asbest vrijkomen op het Callunaplein in Dieren.
Dat heeft de burgemeester van Rheden zaterdagavond gezegd, nadat het Callunaplein in de middag was ontruimd na de vondst van asbest. Alle bezoekers moesten het winkelcentrum direct verlaten en het terrein werd volledig afgegrendeld. Dit zijn protocollen als er ergens asbest wordt gevonden, aldus de burgemeester.

Er is gelukkig geen gevaar voor de volksgezondheid geweest, aldus Van Wingerden zaterdagavond. Volgens haar was het al lange tijd bekend dat er asbest aanwezig was maar zijn deze platen van de betreffende winkel niet professioneel verwijderd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De eigenaar van het pand wordt aansprakelijk gehouden en is zelf verantwoordelijk voor het opsporen en opruimen van asbestdeeltjes in het winkelcentrum. Op het plein zelf is daar inmiddels ook mee begonnen. De verwachting is dat het opruimen zondag ook nog doorgaat, echter is het nog niet bekend hoe lang het exact gaat duren. Winkels kunnen daardoor morgen niet open.