Find-my-iPhone leidt tot heterdaadaanhouding zakkenrollers

Geplaatst op 20 maart 2016, om 14:46 uur

Politie logoARNHEM – Op zaterdagmiddag 19 maart werd in een winkel aan de Ketelstraat een vrouw ongemerkt bestolen van haar iPhone. Twee daders hadden de mobiele telefoon uit haar zak gerold. De daders konden met de iPhone volgsoftware korte tijd later worden aangehouden nabij het winkelcentrum Kronenburg.

Rond 16.30 uur was de vrouw werkzaam in de winkel. Korte tijd later kwam haar echtgenoot in de winkel en vroeg waar of haar telefoon was. Hij werd namelijk steeds door haar gebeld. Toen bleek al snel dat de telefoon uit de jaszak was gestolen. De echtgenoot heeft hierop de volgsoftware van de telefoon geactiveerd. Zo kon hij zien waar het toestel zich bevond. Hij heeft de politie op de hoogte gebracht is samen met agenten in een onopvallende auto naar het winkelcentrum Kronenburg gegaan. Daar troffen ze een man en een vrouw met de gestolen telefoon. Zij zijn aangehouden voor diefstal in vereniging. Tegen de twee 49-jarige verdachten afkomstig uit Bulgarije is proces-verbaal opgemaakt. De telefoon is weer terug naar de eigenaresse.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie raad iedere bezitter van een mobiel apparaat het gebruik van dergelijke beveiligingsapp aan. Maar ga in geval van een misdrijf niet zelf op onderzoek uit. Waarschuw in geval van diefstal, net als in deze situatie, altijd eerst de politie. Voor meer informatie over beveiliging van uw telefoon, kijk op deze website van de politie