Minstens twee paarden omgekomen bij grote brand Eerbeek

Geplaatst op 21 maart 2016, om 06:20 uur

foto: Melvin CornelissenEERBEEK – Bij een grote brand  maandagochtend vroeg aan de Soerense Zand Zuid in Eerbeek zijn minstens twee paarden omgekomen. De brand woedde in een kassencomplex en in de naastgelegen loods.

In de loods stonden 13 paarden, daarvan hebben minstens twee paarden de brand niet overleefd. Het gaat om een stal van Stal Geldersch Vierspan. De brand werd iets na 4:00 uur gemeld door een buurvrouw. De eigenaren wisten de meeste paarden op tijd naar buiten te brengen, echter is dat niet bij alle paarden op tijd gelukt. De paarden die wel gered zijn, worden elders onder gebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ook stonden er in de loods nog een heftruck, een shovel, stro en allerlei paarden spullen opgeslagen, deze gingen allen verloren. De brandweer was met ongeveer 50 mensen ter plaatse en twee van hun wagens werden ingezet om voldoende bluswater aan te voeren, dit was eerst nog een probleem.

De wethouder Eef van Ooijen kwam namens de gemeente ter plaatse om poolshoogte te nemen bij de brand. De brandweer laat het complex verder gecontroleerd uitbranden.