Hulpverleners redden te water geraakte automobilist in Arnhem

Geplaatst op 2 maart 2016, om 08:21 uur

foto: Timo Bouman
ARNHEM – De vermoedelijke oorzaak van het eenzijdig ongeval waarbij woensdagochtend rond 7.30 een auto te water raakte langs de IJssellaan in Arnhem, is dat de bestuurder waarschijnlijk onwel geworden was geworden.

Het Arnhemse brandweer duikteam is templates gekomen. De duikers van het brandweer hebben in, onder en rond het voertuig geen andere personen aangetroffen. Twee politie agenten die als eerste bij het ongeval aankwamen zijn in het water gesprongen en hebben de bestuurder uit het voertuig gehaald. Zij zijn door collega’s naar het politiebureau in de Arnhemse binnenstad gebracht, hier konden zij hun verhaal doen en zijn zij door een dokter gecontroleerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een traumahelikopter is wel geland maar is enkele minuten na de landing weer vertrokken naar een andere melding.

Tijdens de hulpverlening heeft een brandweerwagen kortsluiting veroorzaakt op de trolleylijnen. Dit gebeurde bij het omhoog klappen van een van de ladder bakken op het dak van het voertuig. De ladderbomen raakte de hoogspanning trolleylijnen. Hierdoor moesten de trolleybussen gebruik maken van een hulpmotor.

Opzoek
De politie is nog opzoek naar een medewerker van een aannemingsbedrijf. Toen de eerste politieagenten aankwamen zat op het dak van de te water geraakte auto. Hij verleende eerste hulp aan de bestuurder. Nadat de agenten de hulpverlening overgenomen hadden is de man zijn weg vervolgt. De politie zou graag met deze heldhaftige man in contact komen, zodat zij hem kunnen bedanken voor zijn optreden.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook