Mannen aangehouden met inbrekersgereedschap in Nijmegen

Geplaatst op 1 maart 2016, om 14:48 uur

inbrekerNIJMEGEN – Geregeld controleert de politie verdachte personen en voertuigen, die ‘s nachts ergens rondrijden of rondhangen. Dit vooral met het oog op het terugdringen en voorkomen van inbraken. In de nacht van zondag op maandag 1 maart is om deze reden een auto gecontroleerd aan de Kanaalstraat in Nijmegen. In de auto trof de politie een grote hoeveelheid inbrekersspullen aan. De inzittenden zijn aangehouden.

De auto werd rond 00.30 uur staande gehouden door de politie. Omdat de drie inzittenden niet goed konden verklaren waarom men daar reed is het voertuig nader gecontroleerd. In de auto trof de politie een grote hoeveelheid gereedschappen aan, waaronder een pijpensnijder, een breekijzer en een flinke hoeveelheid tangen en schroevendraaiers. Al deze spullen zijn in beslag genomen en de drie mannen zijn aangehouden. Gaat om een 30-jarige man uit Nieuwegein, een 41-jarige man uit Heerlen en een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man uit Nieuwegein bleek ook een hoeveelheid speed bij zich te hebben. Hij zit als enige op dit moment nog vast. De politie maakt proces-verbaal op tegen het drietal.