Politie legt beslag op 339.700 euro in Bemmel

Geplaatst op 1 maart 2016, om 14:41 uur

foto: Persbureau HeitinkBEMMEL – De Regionale Recherche van de politie Oost-Nederland heeft donderdag 25 februari € 339.700 in beslag genomen na een zoeking. Ook werd in Brazilië beslag gelegd op een huis.

De politie had informatie binnengekregen in een langlopend witwasonderzoek dat in een woning in Bemmel een grote hoeveelheid geld zou liggen. Tijdens een zoeking in de woning werd een kluis aangetroffen. Deze werd met een kraanwagen uit de woning getild. In totaal trof de politie € 339.700 aan contant geld aan. Ook werd een dure sportauto in beslag genomen. Tijdens de zoeking werkten de recherche en het lokale blauwe team nauw samen met een team van Defensie dat gespecialiseerd is in het zoeken naar verborgen ruimtes.
Een 64-jarige vrouw en een 51-jarige man uit Bemmel zijn aangehouden op verdenking van witwassen. Verder werd afgelopen week in het kader van ditzelfde onderzoek beslag gelegd op een woning in Brazilië.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Langlopend onderzoek
Het onderzoek naar het witwassen van geld startte medio 2013 (onderzoek Fiorino) en richt zich op drie hoofdverdachten uit de regio Arnhem. Sinds de start van het onderzoek is meer dan twee miljoen euro aan contant geld in beslag genomen in Nederland en Turkije. Ook werd eerder onder meer beslag gelegd op drie woningen, elf verschillende voertuigen waaronder luxeauto’s, een caravan, een boot en een chalet.

Misdaad mag niet lonen
Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken politie en Openbaar Ministerie duidelijk dat misdaad niet loont. Met het afgepakte vermogen compenseren we, indien mogelijk, eerst de slachtoffers. Wat overblijft vloeit gaat naar de staatskas. Het geld dat we afpakken kan niet gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten.