Mika met ziekte van lyme behaalt streefbedrag en doet zijn verhaal

Geplaatst op 12 april 2016, om 12:49 uur

Naamloos-1DOETINCHEM – Afgelopen zaterdag was de geldinzamelingsactie voor de 20-jarige Mika Bossemeyer uit Doetinchem. Hij heeft de ziekte van Lyme en de kosten worden echter niet vergoed door de zorgverzekering, omdat het gaat om bloedonderzoek dat buiten Nederland is en wordt gedaan.

Eerder plaatste GelreNieuws ook al een artikel over Mika, waarna hij door meerdere media werd benaderd om zijn verhaal te doen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Afgelopen zaterdag heeft Mika het streefbedrag gehaald en zijn moeder schreef samen Mika het volgende bericht over hoe de dag was:
Eindelijk is het dan zover! Na veel voorbereidingen, lopers ‘zoeken’ die zich willen laten sponsoren en de publiciteit zoeken bij diverse winkels. Bij de HEMA een gesponsorde taart geregeld, van Dutch Pitstop uit Nieuwegein gesponsorde shirts gekregen en Addick kon bij de bakker op de markt 40 gesponsorde broodjes ophalen. De lopers hebben hun eigen acties opgezet zoals statiegeldbonnetjes inzamelen bij een supermarkt, zelfgebakken tulbanden verkopen en taarten bakken. Één van de lopers had zelfs nog belegde broodjes van een buurvrouw meegekregen. Geweldig! Bij elkaar heeft team Go for Mika! het streefbedrag van 3000,- euro opgehaald. Zó fantastisch!

Om 12.00 uur komen wij zaterdag aan bij het Henschotermeer bij Woudenberg. We zijn aan de vroege kant. Fijn, want dan kunnen we de lopers die al eerder zijn gestart aanmoedigen. Onze tafel is een beetje aan de kleine kant voor al onze 20 lopers dus wijken we uit naar een picknicktafel aan de bosrand. We hebben de aanhanger voor de karts meegenomen en daar zitten een aantal stoeltjes in. Heerlijk zitten we hier, aan het parcours en in de schaduw. Dit is beter voor Mika in verband met zijn antibiotica. De lopers gaan inschrijven en Mika krijgt een ‘goodybag’. De organisatie is helemaal top! De mensen zijn enthousiast en hebben er erg veel zin in!

De gesponsorde taart wordt aangesneden, de broodjes worden met smaak gegeten en de koffie wordt geschonken. Het is gezellig, óók al is het een dag met een groot contrast…. Op de middag komen de andere VIP’s (Lymepatiënten). Velen van hen lopen met een stok, zittend in een rolstoel en een enkeling liggend. Mika voelde zich bijna schuldig omdat hij zich op dit moment redelijk goed voelt.

Om 15.00 uur gaan de eerste lopers van team Go for Mika! van start. De eerste ronden zijn vrij rustig maar tegen 17.00 uur wordt het een stuk drukker. Veel wandelaars en hardlopers vullen het parcours. Om 18.00 uur is de drukte ten top. Met een flink tempo wandelen levert vaak al filevormende taferelen op, laat staan hoe het is voor de hardlopers. Óók de hardlopers van team Go for Mika! van sportschool Xtra-S gingen om 18.00 uur van start. Geen probleem, iedereen loopt voor hetzelfde doel: hun gesponsorde rondjes netjes uitlopen. Het geeft een saamhorig gevoel! En… wát een sfeer!

Strak 19.00 uur is de finish voor alle 1250 lopers. 4 uur lopen heb ik, als moeder van Mika, ‘in de benen’ en het is mooi geweest zo! Het team is nu compleet en iedereen heeft een moe maar voldaan gevoel. De organisatie doet hun dankwoordje en Emile Roemer van de SP wordt geïnterviewd. Zelf is hij in het verleden óók gebeten door een besmette teek en is daar een klein jaar ziek van geweest. Hij weet waar hij het over heeft en neemt het Lyme-probleem binnen Nederland erg serieus en wil dit zeker meenemen naar Den Haag. Er moet gewoon iets gaan veranderen in de zorg!

Het eindbedrag van de 86 deelnemende teams wordt bekend gemaakt: 527.463,- euro. Méér dan een half miljoen! Dit geld gaat rechtstreeks naar de deelnemende chronisch lymepatiënten die hebben deelgenomen aan Lopen voor Lyme. Het evenement wordt feestelijk afgesloten: de vele limegroene ballonnen kiezen hun weg naar de vrijheid…

Een fantastische dag! Zó hartverwarmend om op terug te kijken!

Dank jullie allen: organisatie van Lopen voor Lyme, alle lopers, sponsoren en donateurs van team: Go for Mika!
Mika, Addick, Sandra en Dio