Overvallers uit Heerenveen aangehouden door politie op A28 bij Nunspeet

Geplaatst op 3 april 2016, om 02:02 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkNUNSPEET – Zaterdagavond heeft de politie drie personen aangehouden na een overval op een tankstation in Heerenveen. Dit is gebeurd op de A28 tussen Nunspeet en Harderwijk waarna drie verdachten zijn aangehouden.

De overval zou zaterdagavond omstreeks 21:00 uur in Heerenveen plaats hebben gevonden. Direct daarna heeft de politie van Friesland een grote zoekactie op touw opgang hebben gezet. Hierbij hebben zij een Burgernet bericht verspreid en ook twee politiehonden zijn mee gaan zoeken in de omgeving. In totaal hebben 1656 Burgernetters uit de regio Heerenveen mee uitgekeken. Na de overval heeft de technische recherche een onderzoek ingesteld en zijn getuigen verhoord door de politie.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De twee daders hebben medewerkers bedreigd van het tankstation en zijn gevlucht in een zwarte Toyota Aygo, dit zagen getuigen. Deze auto is later aangetroffen op de A28 ter hoogte van Nunspeet. De politie heeft de auto rond 22:00 uur aangetroffen en de drie inzittende aangehouden nadat ze een stopteken hebben gekregen. Door de inzet van de politie zijn er rijstroken afgezet en is er tijdelijk een file ontstaan.

De drie aangehouden personen zijn drie mannen waarvan een 51-jarige inwoner uit Vlaardingen en twee mannen van 22 en 40 jaar oud zonder vaste woon of verblijfplaats. De drie verdachten hebben medewerkers van het tankstation gedreigd met een vuurwapen of iets wat daar op leek. Ze zijn met een onbekende buit vertrokken.

De politie onderzoekt wat de betrokkenheid is van deze drie verdachten. Ze zijn daarom ingesloten op het politiebureau en zullen binnenkort worden verhoord.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook