Politie treft twee gestolen voertuigen aan bij autobedrijf in Zevenaar

Geplaatst op 6 april 2016, om 06:12 uur

foto: Politie ZevenaarZEVENAAR – Enkele dagen geleden kreeg de politie van Zevenaar het verzoek om naar een autobedrijf in Zevenaar te gaan. Daar had een persoon twee gestolen voertuigen, die hij bij zich had, proberen te verkopen aan het autobedrijf.

De eigenaar van dit autobedrijf vertrouwde het niet en heeft daarom de politie ingeschakeld. Het zou gaan om een Range Rover Evoque en een BMW x6. De eigenaar heeft in het bijzijn van de verkoper de politie gebeld. Na langdurig onderzoek bleken de beide voertuigen gestolen te zijn. Beide voertuigen bleken te zijn omgekat zoals dat heet. Omkatten betekend dat het voertuig een andere identiteit krijgt. Dat wil dus zeggen een ander chassisnummer erop wordt gezet en alle andere herkenbare nummers of delen van de auto worden veranderd of verwijderd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het omkatten is strafbaar en daarom is de verdachte, een 47-jarige man, aangehouden voor heling en overgebracht naar het politiebureau in Arnhem aan de Beekstraat. Daar is hij later na het onderzoek weer heengezonden.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank aan de foto’s: Politie Zevenaar