Wereldrecordpoging pannenkoeken stapelen in Elst mislukt - GelreNieuws        

Wereldrecordpoging pannenkoeken stapelen in Elst mislukt

Geplaatst op 1 april 2016, om 23:00 uur

ELST – Vrijdag is er een wereldrecordpoging pannenkoeken stapelen geweest bij de Pannenkoekvila Hartelust in Elst. Deze recordpoging voor het Guinness Book of Records was helaas mislukt.

Om het oude record te breken was minimaal een lengte van 1 meter en 1 centimeter nodig en moest deze ook nog in ieder geval 5 seconden blijven staan. Echter werd de stapel van de deelnemers bij 82 centimeter al wankel en begon te wiebelen. Toen hij de hoogte had gehaald van 1 meter en 4 centimeter viel de complete toren om en heeft hij dus geen 5 seconden gestaan waardoor de recordpoging is mislukt.

De wethouder was aanwezig net als de meetmeester, iemand van Guinness Book of Records. Ze waren aanwezig om de recordpoging te aanschouwen en als deze gelukt was vast te leggen. Maar omdat het mislukte blijft het oude record staan op de naam van Center Parcs in Engeland. Zij maakten in februari de allerhoogste stapel ooit, tot nu toe.

Deze recordpoging was niet voor niets want kinderen van basisschool Stap voor Stap uit Elst mochten lekker profiteren en smikkelen van een groot deel van de pannenkoeken.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook