2 arrestaties en 5 auto’s in beslag genomen na drugs vondst

Geplaatst op 20 mei 2016, om 22:49 uur

foto: PolitieDIDAM/BEMMEL – De politie heeft woensdag 18 mei een 41-jarige man uit Didam en een 41-jarige inwoner uit Bemmel aangehouden als verdachten van de handel en export in verdovende middelen. Bij doorzoekingen in een woning in Didam zijn onder andere vijf dure auto’s en een van diefstal afkomstige boot in beslag genomen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid waren een onderzoek gestart, nadat door de Douane in een lading vijftien kilo cocaïne was aangetroffen met een straatwaarde van 750.000 euro. Het rechercheonderzoek leidde uiteindelijk naar de twee verdachten die woensdag zijn aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Inbeslagname
Bij de doorzoekingen door politie en Belastingdienst in de woning van de hoofdverdachte in Didam werden drie dure Mercedessen, een Ferrari, een BMW, een van diefstal afkomstige boot, twee waterscooters, tien kilo zilver, tien waardevolle horloges, een hennepkwekerij met 20 planten, enkele zakken met hennep en administratie in beslag genomen.

De 41-jarige man uit Bemmel is donderdagmiddag in vrijheid gesteld, maar is nog wel verdachte. De 41-jarige Didammer zit nog vast en wordt vandaag voorgeleid aan de rechtercommissaris in Zwolle. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook