Twee branden in twee uur tijd in Elst

Geplaatst op 20 mei 2016, om 00:29 uur

foto: Roland HeitinkELST – In Elst zijn donderdag twee branden geweest in twee uur tijd. Beide gevallen wordt brandstichting niet uitgesloten. Al langere tijd heeft Elst te maken met branden waarbij de hulpdiensten het vermoeden hebben dat ze zijn aangestoken.

De brandweer werd rond 22:20 uur opgeroepen voor een woningbrand, maar eenmaal ter plaatse bleek dat er een grijze kliko is gaan branden waarna deze is overgeslagen naar een naastgelegen berging. Buurtbewoners zagen deze brand en hebben direct 112 gebeld. Zowel de kliko als de berging moeten als verloren worden beschouwd.

Iets na middernacht, rond 00.10 uur, ontdekte buurtbewoners dat er een schutting achter een woning aan de Mozartstraat in brand stond. De brand was kort maar fel. Dankzij snelle optreden van de brandweer is een naastgelegen schuur bespaard gebleven. Wel heeft deze schade opgelopen.

De politie sluit bij beide branden brandstichting niet uit. Mensen die iets verdachts hebben gezien of tips hebben, kunnen contact met hem opnemen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook