Al meerdere nachten onrustig in Edese wijk Veldhuizen; auto’s in brand, vernielingen en stenen gegooid naar agenten - GelreNieuws.nl

Al meerdere nachten onrustig in Edese wijk Veldhuizen; auto’s in brand, vernielingen en stenen gegooid naar agenten

Geplaatst op 3 mei 2016, om 05:19 uur

foto: Roland Heitink EDE – In de nacht van maandag op dinsdag is het wederom onrustig geweest in de Edese wijk Veldhuizen. Op zondagavond 1 mei werd er brand gesticht bij winkelcentrum de Lindenhorst, maandagavond en de daarop volgende nacht werden er auto’s vernield en in brand gestoken, de politie gaat uit van brandstichting. Ook zijn er vernielingen geweest in de wijk, dit meldt de politie dinsdagochtend.

Maandagavond kwam de politie in de wijk nadat er ruiten waren ingegooid bij een school. Aan de Brederhorst bleken 5 auto’s vernield te zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen werd er meteen een steen naar de politieauto gegooid, ook werd er een steen gegooid toen de agenten uitstapten. Na een korte achtervolging te voet konden de agenten twee verdachten aanhouden. Het gaat om twee jongens van 15 en 19 jaar uit Ede.

Autobranden
Net voor middernacht, in de nacht van maandag op dinsdag, brak er een brand uit op een parkeerplaats aan de Broekhorst. Twee auto’s gingen daar in vlammen op. Een derde auto, die naast de twee personenauto’s stond, kon nog verplaatst worden. Wel heeft dit voertuig zware brandschade opgelopen aan de bestuurderskant. De politie was groots aanwezig bij de brand. Verschillende groepen van jeugd werden gecontroleerd.

Om 1:10 uur werd de volgende autobrand ontdekt, na een harde knal, door buurtbewoners aan de Schoonenburg. Meerdere bewoners hebben met tuinslangen en brandblussers de brand weten te dimmen. De brandweer heeft het vuur geblust, de voorkant van de auto is echter wel volledig verwoest door de brand.

Getuigen
De politie houdt bij beide autobranden rekening met brandstichting en zij zoeken hiervoor getuigen. Mensen die iets hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie, zij zijn een onderzoek begonnen. In de buurt is door de politie nog tot laat gecontroleerd op jeugd die zich bevonden in auto’s.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook