Arrestaties bij twee verschillende autodievenbendes in Arnhem en Nijmegen

Geplaatst op 13 mei 2016, om 14:58 uur

foto: Patrick ApenhorstARNHEM / NIJMEGEN – De politie heeft dinsdag en woensdag twee verschillende autodievenbendes opgerold in Arnhem en Nijmegen. Daarbij zijn vier verdachten aangehouden. Er is geen verband tussen de arrestaties in Arnhem en Nijmegen. 

In het onderzoek in Arnhem werden een 42-jarige man uit Velp en een 17-jarige jongen uit Arnhem aangehouden. In het Nijmeegse onderzoek werden een 24-jarige en een 26-jarige Nijmegenaar aangehouden. In het Nijmeegse onderzoek werd ook een verdachte in Polen aangehouden.

Arnhem
In het onderzoek van Arnhem werden diverse zoekingen gedaan in een woning in Arnhem en in loodsen in Rheden en Velp. In de loodsen werden gestolen auto’s en onderdelen daarvan aangetroffen. Vermoedelijk werden de gestolen auto’s volledig gestript en van bruikbare onderdelen ontdaan. De politie nam alle aangetroffen voertuigen en onderdelen in beslag. Ook werden gegevensdragers zoals telefoons en computers, auto-manipulatieapparatuur, geld en administratie in beslag genomen. Beide onderzoeken worden voortgezet en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Nijmegen
Voor het onderzoek in Nijmegen werden dinsdag ook op diverse locaties in Nederland zoekingen gedaan. In het Brabantse Mariaheide werd in een loods bij een voormalige varkenshouderij ook een auto en onderdelen van gestolen auto’s aangetroffen. De gestolen auto-onderdelen werden met busjes naar Poznan in Polen vervoerd. Lopende het onderzoek werden ook de Poolse autoriteiten op de hoogte gebracht van de bevindingen wat woensdag heeft geleid tot een aanhouding van een Poolse man. Ook werden op diverse locaties in Polen en Duitsland zoekingen gedaan. Daarbij werden ook auto-onderdelen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren.

De politie is al een aantal maanden bezig met beide onderzoeken en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Oost-Nederland stak negatief af in de cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. In de rest van Nederland was sprake van een daling. De politie hoopt met het ontmantelen van de twee bendes een flinke slag te hebben toegebracht aan de voertuigcriminelen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook