Opnieuw grote brand Elst: woonboerderij uit 1823 verwoest - GelreNieuws.nl

Opnieuw grote brand Elst: woonboerderij uit 1823 verwoest

Geplaatst op 12 mei 2016, om 00:09 uur

foto: Persbureau HeitinkELST– Opnieuw een grote brand in Elst. Woensdag laat op de avond ging er een monumentaal woonboerderij aan de Hollanderbroeksestraat uit 1823 in vlammen op. Maandag op dinsdag nacht was er ook al een grote brand in Elst.

De brand werd rond 23.25 uur gemeld, nadat een buurtbewoner de vlammen uit het dak zag slaan. Toen de eerste brandweerwagen ter plaatse kwam was er al geen houden aan, de boerderij stond al helemaal in lichtelaaie en het dak was al merendeels ingestort. De brandweer gaf om 00.05 uur  het sein ‘brandmeester’. De grote woonboerderij is helemaal verwoest.

De boerderij stond al enige tijd leeg maar is 25 april gekocht. Hij zou binnenkort weer bewoond gaan worden. De nieuwe eigenaar was volgens de brandweer erg ontdaan.

In de nacht van maandag op dinsdag was er ook al een grote brand in het dorp. Toen ging de voormalig restaurant De Bronzen Wereld in vlammen op. Ook toen stond het pand al helemaal in lichterlaaie toen de brandweer ter plaatse kwam. De politie is een onderzoek gestart naar beide branden. Of de branden met elkaar te maken hebben, moet uit onderzoek blijken.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com