Brandstichting mogelijk de oorzaak van brand in Elst

Geplaatst op 10 mei 2016, om 17:58 uur

foto: Roland HeitinkELST – In een leegstaand restaurant De Bronzen Wereld aan De Wuurde in Elst heeft in de nacht van maandag op dinsdag brand gewoed. Brandstichting is mogelijk de oorzaak van de brand.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en sluit de mogelijkheid van brandstichting niet uit. De brand werd even na middernacht ontdekt, waarna de brandweer er met een aantal eenheden op af ging. De brandweer kon echter niet voorkomen dat het pand in de as werd gelegd en vermoedelijk als verloren moet worden beschouwd. Bij de brand is verder niemand gewond geraakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Failliet
In 2014 is het restaurant De Bronzen Wereld failliet gegaan waarna deze leeg stond. De eigenaar heeft geen idee hoe de brand heeft kunnen ontstaan. De aardlekschakelaars waren al uitgeschakeld vanwege een eerdere brand in het pannenkoekenhuis in maart dit jaar, aldus de eigenaar.

In verband met het onderzoek roept de politie getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 of via het meldformulier op de website.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook