Belg moet 300 euro aan achterstallige boetes betalen in Duiven - GelreNieuws        

Belg moet 300 euro aan achterstallige boetes betalen in Duiven

Geplaatst op 21 mei 2016, om 16:14 uur

foto: Politie DuivenDUIVEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.00 uur werd er door een beveiliger van het van der Valk hotel in Duiven een verdachte situatie gemeld. Op het parkeerterrein voor het hotel stond al enige tijd een voertuig met een geopend portier, bij het voertuig was al geruime tijd niemand gezien.

Ter plaatse zagen de agenten dat het ging om een Mercedes met Belgische kentekenplaten. Omdat de politie wilden uitsluiten dat er ingebroken was in het voertuig wilden wij graag even met de eigenaar/bestuurder spreken. Toen ze in de auto op onderzoek uit gingen naar een naam of telefoonnummer ging per ongeluk het alarm van de auto af. De eigenaar van het voertuig hoorde toevallig zijn alarm en riep vanaf het balkon in de richting van de politie dat hij eraan kwam.

300 euro boete
Toen de politie de Belgische eigenaar van de auto door hun systeem haalden bleek dat hij nog een kleine 300 euro aan niet betaalde bekeuringen uit 2013, 2014 en 2015 open had staan. Dit bedrag kon hij ter plaatse betalen waardoor hij voorkwam dat de agenten zijn auto buiten gebruik zouden stellen.

Zo blijkt maar weer dat ook buitenlanders die in Nederland een bekeuring krijgen deze vroeg of laat moeten betalen. In de auto bleek gelukkig niet ingebroken te zijn. Vermoedelijk was de eigenaar, of zijn bijrijder, vergeten de deur dicht te doen.

Ook maakt de politie nog hun excuses aan de hotelgasten die wakker zijn geworden van het autoalarm.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank aan de foto: Politie Duiven