Bromfietscontrole in Zutphen loopt uit de hand, 2 aanhoudingen - GelreNieuws        

Bromfietscontrole in Zutphen loopt uit de hand, 2 aanhoudingen

Geplaatst op 21 mei 2016, om 18:45 uur

foto: Roland HeitinkZUTPHEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag liep een bromfietscontrole volledig uit de hand. Daarbij werden twee mensen aangehouden.

De politie controleerde omstreeks 04:00 uur een bromfiets die zonder verlichting over de Gerard Doustraat reed. Op deze bromfiets zaten twee personen die direct erg opstandig waren en nergens aan mee wilden werken. De bestuurder van de bromfiets, een 35-jarige man uit Zutphen, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij de controle bleek hij zonder rijbewijs te rijden en de bromfiets was ook niet verzekerd.

De bijrijder, en 42-jarige man uit Zutphen, gooide tijdens de controle een wikkel van vermoedelijk harddrugs van zich af. Ook hij kon zich niet legitimeren en was hij erg dronken. Tijdens zijn aanhouding vond hij het tevens nodig om de politie hevig uit te schelden en spuugde hij tot tweemaal toe richting een agent.

Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets en de drugs werden in beslag genomen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook