Brandweervrouw “Astrid” vertelt haar ervaring als brandweervrijwilliger - GelreNieuws.nl

Brandweervrouw “Astrid” vertelt haar ervaring als brandweervrijwilliger

Geplaatst op 25 mei 2016, om 22:33 uur

webDIEREN – Vorig jaar heeft de brandweer Dieren een grote wervingsactie gehouden om nieuwe brandweervrijwilligers bij onze brandweerpost te krijgen. Met fantastisch resultaat, drie nieuwe brandweervrijwilligers. Lees de eerste ervaringen van één van de nieuwe brandweervrijwilligers Astrid.

Astrid heeft haar eerst ervaringen opgeschreven in het volgende verhaal:
“Even voorstellen. Ik ben Astrid van Elk. Getrouwd, moeder van 3 kinderen en eigenaar van speelgoedwinkel Fair Toys in Dieren.
Waarom brandweer? Sinds 2011 staat de nieuwe brandweerpost/kazerne tegenover ons huis en staat mijn zoontje met zijn neus bij bijna elke uitruk tegen het raam en ik ernaast :-). Na mijn bezoek bij de opening van de nieuwe kazerne en een demonstratie voor de ondernemersvereniging is de gedachte om hier onderdeel van te zijn en het mee te willen doen wel in het achterhoofd gebleven. Zou het wat zijn voor mij? Zo spannend, maatschappelijke bijdrage, avontuur, zo stoer!

Vorig jaar, op de open dag van de brandweerpost, heb ik volmondig ‘ja’ gezegd op de vraag of ik me nu eindelijk eens aanmeld. Na een aantal maanden meegelopen te hebben op de wekelijkse oefenavond en het behalen van de fysieke keuring ben ik per 1 oktober jongstleden in dienst.

Vlak daarna ben ik samen met 2 nieuwe collega’s van post Dieren met de opleiding Manschappen A gestart. Tot nu toe vind ik het een super ervaring en heb al zoveel geleerd en ervaren. Of het nu reanimatie, brand, gaslek of hulpverlening (tilassistentie of auto-ongeval) is. Het is nu al een verrijking en dan sta ik pas aan het begin. De ploeg van post Dieren is een warme en gezellige ‘familie’ en van allemaal krijg je de kans om het ‘vak’ te leren, ze zijn heel hulpvaardig en kundig.

Meer weten? Spreek mij gerust aan en ik vertel je enthousiast en trots over hoe mijn avontuur bij de brandweer verloopt. Een berichtje sturen naar de Facebook-pagina van brandweer Dieren kan natuurlijk ook” aldus Astrid.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank aan de foto’s: Facebook van Brandweer Dieren