Doodsangst voor hondje aan het randje van de brug Arnhem

Geplaatst op 26 mei 2016, om 16:00 uur

Politie Arnhem-NoordARNHEM – Agenten werden donderdagmiddag aangesproken toen zij bij de Backerei Derks stonden aan de Koningsstraat in Arnhem. Zij werden aangesproken door een man die enkel een riem in zijn hand had. De man gaf aan dat hij zojuist zijn hondje, een witte Jack Russel, verloren was in de stad.

De man gaf aan dat hij de politie al had gebeld en kort na deze persoonlijke melding kregen de agenten het verzoek om naar de Nelson Mandelabrug in Arnhem te gaan. Daar zou het verkeer hinder ondervinden van een klein, wit hondje die totaal in paniek rond rende naast en over de rijbaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politieagenten zijn direct ter plaatse gegaan en hebben het verkeer in beide richtingen stil gezet. Ze zagen dat het om het betreffende hondje ging van deze meneer. De agenten zagen vervolgens dat het hondje erg angstig was. Het hondje zat namelijk al met zijn twee achterpootjes over de rand heen van de brug. Een agent trok zijn handschoenen aan en probeerde de Jack Russel te pakken. Gezien hij zo angstig was beet hij in de hand van de politieagent, echter beet hij direct door de handschoen heen.

Elke keer als de collega’s het hondje wilde benaderen, deinsde het hondje verder naar achteren, met alle risico’s van dien. Kort hierna kwam een heldhaftige burger de agenten helpen, die in het bezit was van dikke motorhandschoenen. Deze kon het hondje oppakken en dus in veiligheid brengen. Hond en baasje zijn op het Nieuwe Plein herenigd en maken het goed.

De politieagent die de hond heeft proberen te pakken is naar Rijnstate gegaan voor een tetanusprik. Ook hij maakt het goed.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank aan de foto: Politie Arnhem-Noord