Hennepkwekerij ontruimd op zolder van woning in Zevenaar

Geplaatst op 24 mei 2016, om 13:42 uur

foto Politie N.O.GldZEVENAAR – In een huis aan de Hogenakker in Zevenaar heeft de politie maandagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner werd daarbij aangehouden, evenals een 26-jarige man uit Diemen. De bewoner is betrokken bij de motorclub Satudarah.

De politie besloot een nader onderzoek in te stellen nadat er informatie was binnengekomen over mogelijke hennepteelt in de woning van de Zevenaarder. Aanvullend onderzoek bevestigde dat vermoeden, waarna agenten maandag de woning binnen gingen. De zolder van het huis bleek te zijn ingericht als kwekerij met 400 planten. De kwekerij werd ontmanteld en samen met de planten vernietigd. Aangezien er ook illegaal stroom werd afgetapt werd ook de elektriciteit afgesloten. Een personenauto werd in beslag genomen. De man uit Diemen was in de kwekerij aan het werk. Beide mannen worden over de zaak verhoord en zitten vast.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Risico’s
Hennepkwekerijen brengen grote veiligheidsrisico’s met zich mee voor de omgeving. Jaarlijks ontstaan bij het kweken van hennep branden door kortsluiting of oververhitting. Ook ontstaat er overlast door waterlekkage, stank en schimmelvorming. Vaak wordt de stroom illegaal afgetapt en worden de inkomsten uit de verkoop van hennep verzwegen.

Afpakken
Door de hoge opbrengsten van hennep bestaat het gevaar van vermenging van onder- en bovenwereld van de Nederlandse samenleving. Dit heet ondermijning. Illegale activiteiten zoals hennep kweken, zijn niet uitvoerbaar zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Mede hierdoor is het optreden van de politie gericht op het ‘afpakken’ van (al dan niet financiële) middelen verkregen uit dit soort criminele activiteiten.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook