Slachtoffer autocrash lag al uren langs Kanaal Zuid bij Lieren - GelreNieuws        

Slachtoffer autocrash lag al uren langs Kanaal Zuid bij Lieren

Geplaatst op 23 mei 2016, om 16:46 uur

FOTO'S ROLAND HEITINKLIEREN – De 28-jarige automobilist uit Vorden die in de nacht van zaterdag op zondag gewond raakte bij een ernstig ongeval op Kanaal Zuid bij Lieren, lag al uren langs de weg. Dat meldt politiewoordvoerder Paul Koetsier tegenover GelreNieuws.

Om 02.50 uur kwam de eerste melding binnen bij de meldkamer van een passant die de auto zag liggen langs de kant in de berm tussen de stuiken en bomen. Onder andere brandweer, meerdere ambulances en een traumahelikopter kwam ter plaatse. De auto is gelanceerd en heeft meerdere bomen geschampt. De auto kwam op zijn kop tot stilstand. De brandweer heeft het slachtoffer uit het wrak weten te bevrijden.

De man uit Vorden was vanuit zijn woonplaats onderweg in de richting van Apeldoorn. Hij was goed aanspreekbaar en had niet veel klachten. Voor controle is hij meegenomen naar het ziekenhuis. De politie laat weten dat, op basis van verklaring van het slachtoffer, dat het ongeval al vermoedelijk rond 23.30 uur heeft plaatsgevonden. Meer dan 3 uur later werd hij pas gevonden en werd er groot alarm geslagen bij de hulpdiensten.

AdvertentieAlcohol
Door de hulpdiensten ter plekke werd er bij de Vordenaar een alcohol lucht geroken. Daarop gaf hij toe dat hij inderdaad gedronken had. Hoeveel is nog niet bekend. Een bloedproef zal daarover uitsluitsel moeten geven.

‘Gevaarlijke weg’
Alleen vorig jaar waren langs het kanaal, tussen Apeldoorn en Dieren, enkele tientallen ongevallen. Drie daarvan hadden een dodelijk afloop. Het SBS6 programma ‘De Gevaarlijkste Wegen van Nederland’ had recent nog aandacht gegeven over deze weg.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook