Voor politie vluchtende scooterrijder in de eerste bocht onderuit

Geplaatst op 8 mei 2016, om 05:16 uur

RHF_3t8a3457EDE – Op de Hogerhorst in de Edese wijk Veldhuizen heeft een jongeman met zijn scooter proberen te ontsnappen aan de politie. Hij sleurde enkele tientallen meters een politie bike mee. Echter ging hij al in de eerste bocht onderuit met de scooter.

De politie is momenteel groots aanwezig in de wijk vanwege de autobranden. Toen de politie de jongeman zagen rijden zonder koplampen aan, hebben agenten op de bike hem staande gehouden. In eerste instantie werkte hij mee en stopte, maar al gauw probeerde hij te ontsnappen toen die stil stond. Een politieagent had al gauw zijn mountainbike ervoor gezet, maar de jongeman heeft de fiets echter enkele tientallen meters meegesleurd. In de eerste bocht, op de Hogerhorst met de Kastelenlaan, kwam hij ten val.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De jongeman kon niet meer gelijk opstaan, omdat hij last had van zijn been. De politie heeft een ambulance laten komen om naar zijn verwondingen te kijken. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis, maar zal aankomende dagen flink last van hebben.

Met een proces-verbaal op zak is de jongeman opgehaald en naar huis gebracht door een bekende. De scooter heeft grote schade opgelopen. Ook de mountainbike van de politie heeft schade opgelopen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook