Brandweer Arnhem voert op een ludieke en publieksvriendelijke wijze actie

Geplaatst op 30 juni 2016, om 15:59 uur

foto: Patrick ApenhorstARNHEM – De brandweer van onder andere Arnhem voeren op een ludieke en publieksvriendelijke manier actie voor een fatsoenlijk prepensioen, dit doen ze samen met collega’s uit het hele land. Ze rukken alleen nog maar uit bij spoedgevallen echter komt de veiligheid nooit in het geding. Zo stond de brandweer donderdagmiddag bij Winkelcentrum Kronenburg in Arnhem te collecteren voor de Nederlandse brandwonden stichting.

De actie is gericht tegen een plan van de werkgevers om de pensioenleeftijd te verhogen van 55 naar 62 jaar. Dat vinden de brandweermensen geen goed idee, omdat ze zwaar en gevaarlijk werk doen. Ze voeren actie voor een fatsoenlijk prepensioen. Ook willen ze inkomensgarantie als ze af worden gekeurd voor de keuring vanaf 50 jaar.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Spoedgevallen
Vakbond FNV Overheid heeft laten weten dat de veiligheid nooit in het geding zal komen. Branden worden geblust en levens gered. Wel kan het volgens een woordvoerder langer dan normaal duren voor volgelopen kelders weer droog zijn of katten uit de boom zijn gered. ‘Niemand wilt bovendien dan en 65-plusser de ladder opkomt om een moeder te redden’, zoals de brandweer zegt. Een groot gedeelte van de veiligheidsregio’s rukt de brandweer sinds maandagmorgen 08:00 uur alleen uit bij spoedgevallen. Het is de bedoeling dat de hele zomer vol te houden. De brandweer is boos over het stuklopen van het cao-overleg.

Zo wil de brandweer op een ludieke en publieksvriendelijke manier acties gaan voeren waar de burgers ook iets aan hebben, zoals in dit geval met een collecte voor De Nederlandse brandwonden stichting. Vandaag mochten de kinderen ook nog in de brandweerauto zitten en sommigen personen wouden graag met een brandweerman op de foto.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook